Kat Mülkiyeti Yasası uygulamasında, özel ortak amaçlara tahsis edilmiş ortak yerlerin bu özel amaca tahsisi kaldırılmadığı müddetçe herhangi bir gelir getirmesi ve tüm kat maliklerinin oybirliğiyle karar alması halinde dahi kiraya verilmesi mümkün olmadığından bu gibi yerlerin işgali sebebiyle de ecrimisil istenemez. Somut olayda davaya konu edilen sığınak da, özel amaca tahsisli bu ortak yerlerden sayıldığından Ecrimisile yönelik talebin reddine karar verilmesi gerektiğinin dikkate alınmaması doğru görülmemiştir.
Davaya konu teşkil eden çatı arası ile bodrum kattaki sığınak Kat Mülkiyeti Yasasının 4.maddesinde sayılan ortak yerlerden olup, aynı Yasanın 16. maddesine göre bütün kat malikleri arsa payları oranında ortak mülkiyet hükümleri çerçevesinde bu yerlere malik olup herbirisi arsa payı ile oranlı kullanım hakkına sahiptir. Sözü edilen ortak yerlerin kiraya verilebilmesi için de aynı Yasanın 45.maddesi hükmü uyarınca bütün kat maliklerinin oybirliğiyle verilmiş kararın bulunması gerekir.
Ayrıca; Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre ortak mülkiyete tabi olan bir yeri paydaşlardan birisinin kendi kullanımına özgülemesi durumunda diğer paydaşların ecrimisil isteyebilmeleri için öncelikle bu şekilde kullanıma son verilmesini başka bir deyişle bu yerden kendilerinin de yararlanmak istediklerini ihtar etmelerine rağmen kullanımın sürdürülmüş olması gerekir.
Somut olayda, ortak mülkiyet hükümlerine tabi olan çatı arasında ve bodrum katta tadilat yaparak müdahalede bulunan davalıların önceden uyarıldığı yolunda bir kanıt ortaya konulmamış olduğundan davacıların ecrimisil talebinin reddine karar verilmesi gerekirken yerinde olmayan gerekçelerle ecrimisile hükmedilmesi doğru görülmemiştir.